400 gram kikkererwten uit blik,gepoeld en uitgelekt.
1tbl olijfolie
1 tsp gerookte paprika poeder
40 gram gerookte en gehakte amandelnoten
voor de karnemelk dressing
80 ml karnemelk
2 tsp limoen sap
1 tsp mosterd
1 ansjovis fijn gehakt
1/2 teentje knoflook geplet
Bereidingswijze
Om de kikkererwten croutons te maken. Giet alles in een kom en kook het mengsel op hoge temperatuur en blijf roeren voor 8 minuten tot het knapperig wordt. Laten afkoelen.
Ondertussen kook je de eieren 4 minuten tot zacht gekookt. Koel onder koud stromend water en pel de eieren.
Maak de karnemelk dressing. Plaats de ingrediënten in een potje met deksel en schud om te mengen. Breng op smaak met de kruiden.
Doe de boerenkool, olie en zout in een kom en meng goed zodat de boerenkool zachter wordt. Meng er de kikkererwten croutons en de helft van de dressing voorzichtig bij.
Serveer de boerenkool met de gehalveerde eitjes, geschaafde parmezaan en de radijsscheuten. Voeg er de resterende dressing bij. Verbaazingwekkend lekker!